Det er juletid i Thailand -og hvilken tid!

Bangkok er overdådigt pyntet, ja ganske ud i extremerne og forlængst passeret over grænsen til kitch. Træerne er talrige og i absolut alle kulører, ingen smalle steder eller skelnen til konventioner her.

Og gaverne mand -de er intet mindre end enorme… 😉 Specielt hvis man køber dem selv, haha, men mere om dét senere

Tille har iøvrigt lavet en fotokavalkade på sin blog med alle disse helt utrolige (og ja, jeg synes det er helt i orden at kalde dem aldeles smagløse, måske endog grimme) juletræer. Du kan, alt efter temperament,  forundres, forarges eller måske nyde et udpluk af disse rædsler her.

Vi snuppede et par dage i Bangkok, før vi tog ned til Hua Hin for at fejre selve julen. Vi nød dansk julemenu, mit alles, på en danskejet restaurant. Senere gik vi på den kongelige kaffebar Café Doi Tung og drak velgørenhedskaffe.

Doi Tung er et af de mange projekter støttet, eller igangsat af den thailandske konge. I dette tilfælde handler det om beboerne på et lille bjerg som tidligere levede af at dyrke opium. Kongen fik dem til at omlægge til kaffedyrkning, mod et garanteret salg af den samlede høst. På dén måde fik disse mennesker en mere stabil, og sikret, indkomst.

Der findes utallige af disse eksempler på royal indgriben og støtte rundt omkring i Thailand. Dét kan måske hjælpe os til en større forståelse for thailændernes umådelige begejstring for deres kongefamilie.

Senere kastede vi os ud i late shopping på Hua Hin Night Market (soi 72)

Aftenen d. 24. sluttede med at vi forspiste, trætte og tilfredse,  lå på maven i sengen og nød Disneys Juleshow på YouTube. Godt nok fik vi ikke den hvide jul i DK med -den første i de seneste 14 år, læste jeg et sted- og det føltes helt klart som en skam. Men til gengæld fik vi så meget andet, ja selv strandtid hele eftermiddagen, så det går nok alligevel.

Tags: , , , , , , , , ,

2 kommentarer til "Xmas time in Bangkok"

 1. Ann siger:

  Hej Pia
  OMG sikke en fantastisk jul du har haft , det stikker da vist også alle drømme om en smuk smuk jul : ) ( slett slett ikke misundelig ; ) hehe ..
  håber ihvertfald at du hygger dig og nyder dine oplevelser..
  en lille tanke til dig her hjemme fra, ( mor råber : HILSSSS) så det er her med gjordt : )

  knuss Ann

  P.S DU ØNSKES ET FANTASTISK NYTÅR

 2. PH siger:

  Hej Ann

  Hyggeligt med hilsen fra dig her 😉
  Håber I havde en god jul og at Salem klarede den som julemand, hehe. Håber også at I hygger med mormor -hils hende fra mig 🙂

  Nyd jeres nytårsaften og både Tille og jeg sender de bedste ønsker for året der kommer.

  Knus fra
  PH

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters