Ok så; Happy new year everybody out the World og til jer derhjemme; Rigtig godt nytår 😉

Dette årsskifte kommer jeg altså til at opleve i Thailand, nærmere bestemt på Koh Samui. Kjolerne er hængt til luftning her på terrassen foran den lille bungalow og i aften swinger Tille og jeg gennem Chawengs dunkende natteliv.

Thailand-perioden er ved at være slut. I morgen begiver vi os ud på den lange tur op mod Bangkok -12,5 time, pyha!

Om et par dage hopper Tille på flyet til København og jeg begiver mig videre mod Malaysia, hvor nye udfordringer venter. Den første gruppe rundrejsende ankommer i Kuala Lumpur d. 6. januar og så kører det ellers slag-i-slag frem til april. Det bliver nu godt at komme igang igen 🙂

Der har været mange oplevelser den seneste måneds tid, og kun en lille del har fået berettet om -måske der kommer mere her senere. Men et par små sjove tanker vil jeg dog lige dele med jer.

I kender godt det der med at når man kommer til et fremmede land, så skal man lige vænne sig til måden der tales på. Her tænker jeg ikke så meget på lokalsproget men mere på måden fællessproget; det engelske, behandles og bruges på.

Fx. er det sådan at de færreste thai’er kan udtale ‘r’, hvilket giver anløb til utallige indvendige smil undervejs.

Således har jeg boet i et hav af ‘looms’, jeg har taget turen over ‘Liver Kwai’, jeg har set ‘the lain comming down on a sunny day’, jeg har oplevet og nydt ‘Clisty’s Cabalet’ og hele tiden har jeg været ‘the falang’…

Her følger forklaring for de som måtte have behov; der er i det foregående tale om ‘rooms på div. hoteller’, ‘River Kwai’ (som nok kunne være et indlæg værdigt), ‘the rain comming down un a sunny day’.  ‘Cristy’s Cabaret’ det største ladyboysshow i Chaweng på Koh Samui og ‘farang’ som simpelthen betyder at være fremmed.

Charmerende er det med disse fejludtalelser, men det kan også vanskeliggøre den mellemmenneskelige forståelse engang imellem. Alt i alt er det dog nu alligevel lykkedes ganske godt.

Til jer alle: Kom godt ind det nye år, vi vil vente på jer der, for vi tager jo skridtet 6 timer før jer. Vi vil tænke på jer når vi hæver champagneglasset og tager springet ned fra stolen -right into 2010 😉

Tags: , , , , , , , , ,

10 kommentarer til "Update inden et årti rinder ud…"

 1. Lone siger:

  Lige nu misunder jeg dig lidt. Det var åbenbart min tur til gæstebud, de har spist og drukket og er nu på vej hjem gennem den frostklare nat. Dejlig aften og jeg står tilbage med årets første store opgave, nemlig opvasken. Godt nytår til dig og Tille.

  • PH siger:

   Hej Lone

   Herude var det nytårsaften med fine kjoler og bare tæer på stranden.

   Froststjernerne var absolut langt her fra. Til gengæld var himlen oplyst af de smukkeste luftballoner af rispapir.

   Tille og jeg købte også en og stod ved vandkanten og sendte den til vejrs ved midnatstide -med alle ønskerne for et godt nyt år.

   Tyve-ti 😉

 2. vivian siger:

  allerkæreste søster min.en kærlig hilsen her på årets 1. dag.jeg tænker meget på dig. jeg havde skrevet på din mail. ved ikke om du stadig har den.også kærlig hilsen fra kamma. vi har fejret nanna idag. har tille fortalt at vi har planer om at mødes i københavn i vinterferien nanna, monika, tille og mig. det skal nok blive hyggeligt.kærlige hilsner fra alle… yndlingssøsteren.

  • PH siger:

   Kære Søster

   Sikken dejlig hilsen!!

   Og hvor skønt med hilsen fra Kamma, min til alle tider yndlingslærer. Hvor møder du hende henne? Næste gang må du i hvert fald give hende det kærligste knus fra mig.

   Tille rejser hjem i dag, og så kalder arbejdet atter her.

   Hils dem alle derhjemme.

   Knus fra din
   Lillesøster 🙂

 3. Lotte siger:

  Hej Petruska…
  Jeg har lige forsøgt at ringe til dig, men dine sekretærer i de forskellige lande har åbenbart søndagsvagt på diverse sprog(!)
  Vi har nydt et fredeligt nytår med Hanne og fået slappet godt af, ordnet lidt praktisk, og ikke mindst har vi nydt hinanden & udsigten til vores vidunderlige blomster, mens vi som så ofte før har tænkt på deres utrolige afsender.
  Jeg forsøger at fange dig på det gamle Malaysia-nr. i de kommende dage, denne kontaktform rækker li’som ikke p.t.
  Stort nytårsknus fra os begge

 4. Tille siger:

  Hej Mutti 🙂
  Tak for den dejlige hilsen på min blog.
  Jeg nød også hele ferien, det må du ikke tvivle på. Jeg sidder her hjemme med kolde tæer og savner allerede varmen lidt. Det var et kuldechok at træde udenfor her i DK, men samtidig dejligt.
  Jeg håber du kommer hjem snart og starter på noget nyt 😉

  Jeg elsker dig!
  Knus

 5. Lone siger:

  Hermed en hilsen til Tille. Hun kommer hjem for hun skal starte på uni. Vil du eller skal jeg sende papirerne ud til hende? Er tilmeldingenfristen stadig i marts måned?

 6. PH siger:

  Hej Lotte

  Jeg har mistet mit malay-SIM, så skal ud og skaffe et nyt. Sender det til dig så snart jeg har det 😉

  De øvrige numre er out-dated, jeg kommer ikke tilbage til hverken Singapore eller Thailand sådan lige foreløbigt.

  Knus fra
  Petruska

 7. PH siger:

  Hej Tille & Lone

  Jeg kan se at der er noget I to kan være enige om der -haha.

  Men jow da -det ér faktsik med i overvejelserne. Måske der endlig skal findes tid til antropologi/etnografi-studierne -hvorfor egentlig ikke?!

  Kærlige hilsner til jer begge 😀

 8. Lone siger:

  Det vil glæde mig meget hvis du vælger pædagogisk antropologi, da faget har meget til fælles med pædagogisk sociologi og jeg mangler en legekammerat. Jeg trænger til at blive opdateret og gerne af en, der kan blive begejstret. Lige nu mødes nyt med: Åh Gud skal jeg virkelig læse/lære noget. Har stadigvæk nogle huller i forhold til Geertz så come on.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters