I Therisso bliver folk meget gamle. Pappous (bedstefar) her som nærmer sig de 100 er ikke engang den ældste. I den lille bjerglandsby bor også en statelig gammel dame, som på trods af sine 102 år stadig går rundt og selv passer sine småafgrøder.

Therisso som vi jo besøger på vores torsdagsudflugt er et vidunderligt lille sted, hvor man kan suge god, sund bjergluft og stille landsbystemning ind – i hvert fald hvis man kommer udenfor de almindelige togtider 😉

Og det er jo lige præcis det VI gør!

Her mærker man, udover det allerede nævnte, historiens vingesus. Og helt vidunderligt er det når pappous åbner den gamle rebelrede for os. Stedet hvor Grækenlands største statsmand (Eleftherios Venizelos) opildnede til (endnu et) oprør i 1905.

Jeg skal aldrig glemme mit allerførste møde med pappous 😀

Jeg kom med en gruppe og ville se huset, og så dukkede han op. Med sin tandløse mund gnækkede han “Ingliiiish?” “yes, yes” svarede jeg og vendte mig imponeret om og fortalte gruppen, at vi nu ville få en rundvisning på engelsk. De var ikke mindre imponerede, tænk at denne 100-årige oveni købet kunne tale engelsk.

Han åbnede, vi kom ind og så gik han direkte hen til en glasmontre hvori der lå en gammel muskedonner, pegede på den og udbrød: “Partisan, BumBum” – og det var så dén rundvisning. 🙂

Jeg har tabt mit hjerte; kære gamle pappous “S ‘agapó̱ gia pánta” = jeg elsker dig for evigt

Tags: , , , , , ,

1 kommentar til "True Love"

  1. Lone siger:

    Åh knus:))

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters