Det er min femte sommer på Kreta, og jeg ville have forsvoret at man nogensinde skulle have set mig sidde i det der tog. Jeg er jo så langt fra mainstream og alt hvad der hedder masseturisme, men efter at toget er blevet ‘mit’ (læs firmaet lejer det hele), så ser verden anderledes ud 😉 og jeg nyder.

Vi har strikket vores egen tur sammen, og den er ikke bare spændende og god. Den byder i dén grad på lidt af hvert.

Vi kører op igennem Therisso-kløften, hvor vi har den hele naturoplevelse. Her er jeg jo så totalt i mit és, det kan vist ikke skjules.

Så smukt er det!! Og fremme i den lille landsby, er der SÅ megen historie at fortælle. Om rebeller og oprør, og ikke mindst store statsmænd som rakte ud over eget lille samfund og kom til at skabe ikke mindre end verdenshistorie.

Tænk at dét skulle komme fra denne lille bjerglandsby…

Her findes stadig mennesker som lever med den hele historie i hjertet, og som er så helt parat til at dele – selvom man nærmer sig de 100 år!

Dette er også turen hvor vi får mulighed for at spise sammen, på ægte græsk manér. Dvs. masser af småretter hvor der bare langes til – ingen buffét, nej, nej, alting står på bordet, og vi spiser det hele på én gang – sammen.

I morgen gør jeg det igen – og glæder mig til at dele.

Naturen op igennem kløften, historien om stolte rebeller og piger der blev pint til døde fordi de nægtede at tale, samt ikke mindst Eleftherios Venezielous som gik hen og blev én af Grækenlands største statsmænd.

 

Tags: , , ,

6 kommentarer til "Togtur til Therisso"

 1. naja siger:

  Det ser jo altsammen spændende ud, ku være man skulle spare sammen inden du får en ny destination…- og jeg kan se at målgruppen er de gråhårede 😉 der kunne jeg fint være med 😉

 2. Lone siger:

  Sidder altså og småfniser lidt. Overvejer også at besøge dig og tager også gerne turen med toget, selvom jeg IKKE er gråhåret;))

  • PH siger:

   SÅ stopper du! Der skal overhovedet ikke fnises her. Og man kan sagtens være med som støvet blonderet 😉

 3. Kurt Devantier siger:

  Hej ph har du også denne tur når vi kommer ned til dig først i august og hvad koster den og jeg ved ikke om jeg er gråhåret for jeg har jo ikke noget hår og har du set det jeg skrev om den anden tur du har været på der hvor du overnattet Hilsen Joan og Kurt Ps. Ja Lone du skulle komme med der ned sammen med Joan og mig

 4. PH siger:

  Hey Kurt uanset farven i toppen er alle ture åbne 😉

  Vi regulerer programmet løbende, så vi må se hvad der er på tapetet når I kommer.

  Hils Joan

  Smil fra
  PH

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters