-det er bahasa Malay og betyder farvel Malaysia.

Ja det er slut på min rundrejse, og jeg nyder nu en uges tid med gæsterne på Langkawi. Tilbagelænet og afslappet -tid fyldt med ingenting, hvor herligt. Vi skal lige på Mangrove-tur i morgen, men ellers er der ikke noget program for mig.

De fleste i denne gruppe skal sendes hjem på mandag, og selv er jeg lige ved at få styr på mine hjemrejsebilletter, så jeg kan sætter kursen mod DK på fredag.

4 gæster bliver alene tilbage weekenden over efter jeg er taget afsted, men de lokale guider tager sig godt af dem, så intet problem i det.

Jeg var ellers lige ved at blive en anelse rystet da vi tjekkede ind her på Langkawi i går, og jeg så på hotel voucheren at jeg var booket ind indtil d. 1. december. Straks fik jeg ringet og clearet med det hjemlige kontor at min hejmtur er som hele tiden planlagt. Pwweeeuuuuv, jeg mener, jeg skulle jo gerne nå hjem til fødselsdagsgilde på næste søndag, ik?!

Kathleens kogekunst og forhåbentlig jeres allesammens hyggelige selskab vil jeg nødig gå glip af!

Jeg har sagt farvel -og på gensyn- til folkene i Singapore. Jackie den herlige guide, en værdig afløser for Cindy, og Shan, den effektive kontordame samt Steven fra Gallery Hotel. Jeg ser dem igen til januar, når Borneo-turene starter op igen.

Værre er det med Malaysia-guiden, efter sigende Melakas absolut bedste, og det har jeg ingen grund til at betvivle overhovedet, Shaun, som fulgte os rundt fra Melaka til Penang. Ham ser jeg nok ikke sådan lige igen. Men det var helt klart en ubetinget fornøjelse at arbejde sammen med ham -godt teamwork.

Jeg tror jeg er glad nok for at min tid på denne rundrejse er slut. Ikke fordi det ikke er en god tur, tværtimod. Jeg synes faktisk at denne historiske rejse gennem de britiske strædekolonier, med relevante svinkeærinder til andre dele af Malaysia har været utrolig spændende.

Historie-, kultur- og religionsformidling i ét. Men dét som har været svært har været at afkode gæsternes forventninger til denne tur. Når de fx tror at jeg joker når jeg fortæller dem at vi regner med at skulle bruge et par timer på at se det fantastiske Kek Lok Si tempel på Penang. Et af sydøstasiens største buddhisttempler og vanvittigt spændende, storslået og smukt, og når jeg oplever at det de finder næsten størst fornøjelse og facination ved er turen op til tempelområedet. En gåtur gennem en smal bazargade med et hav af shoppingmuligheder, ja så bliver jeg en anelse forvirret -hmm.

Næh lad hellere mig komme tilbage til Borneo, haha, her ved jeg da hvad gæsterne kommer for, og hvad vi sammen kan glædes over; nemlig den helt fantastiske naturoplevelse.

Jeg har lige siddet og set billeder fra denne Malaysia-tid, og der er rigtig mange jeg gerne vil dele med jer. Men det må blive på et andet tidspunkt, for lige nu kalder sengen her. God søvn så jeg kan være frisk til at nyde den herlige mangrovenatur i morgen.

Tags: , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters