Traditionelt thaihus

Har nu gjort det meste af en uge i Bangkok og er topfyldt med indtryk fra denne totalt kaotiske og hektisk pulserende storby.

Jeg har set hoteller, shoppingcentre og markeder. Jeg har besøgt Jim Thompsons hus og jeg er blevet kørt rundt i et udvalg af Bangkoks mange forskellige bud på transportmidler.

Skytrain er nemt, billigt og hurtigt. Helt fint, når det man skal til ligger lige i nærheden af stationerne. Men skal man videre omkring må der andre midler til.

Chao Phraya -Kongernes flod

På floden og i de mindre kanaler sejler der taxibåde. De store hoteller langs med floden har også gratis shuttlebåde, superfin service. Herligt må det være lige at køle ned på hjemturen, efter en svedig, varm dag. Der er altså et helt andet klima der i nærheden af, og på, floden, og det er skønt.

For jeg skal da lige love for at her er varmt. Jeg grinede noget sidste år da jeg så billeder af en gennemsvedig Jakob (SvedePede) på tur rundt i Bangkok. Men nu må jeg nok komme med en uforbeholden undskyldning. Det er simpelthen som om heden ikke kan slippe væk her mellem de mange bygninger.

Chatuchak market

Heldigvis findes der også parker og rolige områder, fx Chatuchak Park, som jeg frekventerede i dag da jeg var ude for at se det helt enormt store Chatuchak weekendmarked. At man ikke må ryge i denne park, blev jeg venligt, men bestemt, gjort klar af en opsynsmand, da jeg sad i skyggen under et stort træ og nød en smøg og en cola.

Jeg havde ikke store forventninger til den her oplevelse, jeg mener et marked er et marked. Men her må jeg alligevel nok tage hatten af; Tak skal du have hvor er det stort! 15-18.000 boder så værsgo: Shop Amok 🙂 Her handles alt fra hattenåle til hundehvalpe.

Tuk Tuk

Khao San road, hvor backpackere og andre easy-rejsende holder til er også tjekket ud. Et mylder af folk fra hele Verden møder man her. Alt lige fra 17årige ynglinge på allerførste alenerejse, til hippier nær de 70 som aldrig nogensinde vendte hjem igen. Aldrig har jeg set så mange dreadlocks på samme sted før, hehe, og så i alle kulører.

Stemningen er tilbagelænet og totalt god, her kunne jeg rigtig godt lide at være. Og her fandt jeg selvfølgelig også afløserne for mine godt brugte og fuldstændigt havarerede Birkenstock-wannabe-sandaler -juhuu!

Birkenstock wannabe

På vej tilbage fra Khao San til Sala Daeng hvor jeg bor lige nu, fik jeg så endnu en transportoplevelse, og det bliver bestemt ikke sidste gang jeg kommer til at benytte mig af den. Nemlig de små mortorcykler som fragter folk rundt for en billig penge. De kommer bare fremad. De er absolutte ekvilibrister disse kørerer, kender byen og snor sig ud og ind mellem den øvrige trafik, og giver på dén måde baghjul til de mange bilkøer.

Hvis jeg har overskud og lyst nu i aften vil jeg se Suan Lum night bazaar som ligger ved den store Lumphini Park, ikke så langt herfra hvor jeg bor. Men ellers er jeg færdig med Bangkok i denne omgang, og rejser videre til Singapore i morgen.

Hvis nogen har gode ideer til hvad jeg skal nå her i Bangkok når jeg kommer tilbage i december, ja så smid dem endelig som kommentarer her under -Tak!

blomsterkunst

Tags: , , , , , , ,

2 kommentarer til "Sawadee kha fra Bangkok"

 1. naja siger:

  Wauw det ser jo godt ud, jeg elsker byer! Og det var vist tiltrængt med de ny sandaler ;o) Hø er blevet færdig som sosu-assistent?? var til afslutning og bevisoverrækkelse i fredags. Og hun fik sgu 12! godt gået HØ. Håber du hygger på Borneo med den gamle høvding.
  Klem Naja

  • PH siger:

   Hey Naja

   Pyha-tjaeeee -jeg er måske nok ikke helt så vild med storbyer. Men de findes jo altså, og jeg må forholde mig til dem 😉

   Pyha-tjaeeee -sandalerne trængte til fornyelse. Men det er noget crap jeg har fået købt, de krøller allerede i sålen og holder nok ikke til så meget. Men billige , dét var de! Sommetider får man jo altså hvad man betaler for.

   Wouw -hvor flot og stærkt gået af HØ -hils og sig stort tillykke der.

   Og WOUW hvor jeg skal hygge mig på Borneo!! Er netop i dag ankommet til Kuching, Sarawak, og har den første trekking med gruppen i morgen.

   Har bragt gave og billeder med til Ibanhøvdingen, som jeg glæder mig til at levere om et par dage.

   Smil fra
   PH

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters