Nu har jeg talt så meget om Randers Regnskov, så nu var det vist også på tide selv at få aflagt stedet et besøg. Og wouw! det er klart et visit værd, både før og efter en eventuel rejse til Borneo.

Anlægget består af tre store kupler, hver repræsenterende de forskellige regnskovstyper fra hhv. Sydamerika, Afrika og Asien. Smukt, gennemført og lærerigt. Naturen og hele scenariet er overbevisende bygget op, selv de store buttrees, som er kunstigt opbyggede efter omhyggelige studier og forelæg af originale forbilleder ude i den virkelige natur.

 

 

På den måde virker det altsammen meget autentisk og man får hele oplevelsen med, ved at gå rundt blandt blomstrende orkideer, og ikke mindst når man bevæger sig op på canopy-walken og begiver sig på vandring under kuplernes hvælvinger.

 

 

Vand, planter og ikke mindst dyrene som lever frit i kuplerne gør det nemt for én at opbygge og bevare illusionen om at have bevæget sig temmelig langt hjemmefra -til helt andre klimazoner, et helt andet liv, et helt andet sted.

 

 

Selv ruiner har man gjort sig den umage at tilføje. Det pirrer nysgerrigheden og løfter en flig for indsigt i stammefolkenes liv i regnskoven gennem årtusinder.

 

 

Som når man fx gennem dobbeltdøre bevæger sig ind i Slangetemplet, og det første man facineres af er de mange og kæmpestore sommerfugle som flagrer rundt, og som pænt sætter sig til fotografering på de opstillede nektar-plader.

Men så opdager man pludselig en slange, og når først man har set én ja så ser man hurtigt dem alle, og det er mange, siger jeg jer. De glider afsted over fliser og bag væltede ruinblokke, de snor sig i grene og ned ad søjler…….og hvert et hjørne, hver en krog yder sit lille gemme for en prægtig slange i hvile.

 

 

Slangetemplet findes i den Asiatiske kuppel, og er en tribute til virkelighedens slangetempel som ligger i Malaysia, på øen Penang.

Dette tempel er oprettet til ære for guddommen Chor Soo Kong, og her kryber virkelig giftige slanger rundt mellem søjler og planter.

 

 

Sæt god tid af til dit besøg i regnskoven, der er SÅ mange oplevelser at hente her.

Velgjorte naturscenarier, aktive aber, flagrende fugle, krukkede diller, drager i farver, og så dem jeg brød mig knap så meget om; De flyvende hunde -de flagrede simpelthen bare for meget om ørene på én, og som I jo nok ved har jeg en mindre aversion mod sådanne flagrende tingester når de kommer for tæt på.

 

 

Anyway, så er det altså absolut værd at lægge vejen omkring Randers Regnskov, både som forberedelse hvis du går og overvejer at gøre en regnskovsrejse, men bestemt også som genopfriskning af gode minder og oplevelser når først du har været afsted derude i virkeligheden.

Og så kører de iøvrigt med et rigtigt godt tilbud lige for tiden. Hvis du får en påtegning på din billet efter dit besøg, ja så kan du faktisk bruge den igen og igen, hele resten af året.

Så kom bare afsted, regnskoven er så absolut indenfor rækkevidde ;o)

Tags: , , , , ,

2 kommentarer til "Ren Randers Regnskov"

 1. Frank siger:

  Hejsa.

  Jeg er i gang med at lave plakater for en lille campingplads i Østjylland, og ville høre om jeg må bruge dit papegøjebillede til det? 🙂 Bare svar på min mail hvis det skal holdes privat.

 2. PH siger:

  Hej Frank

  Tak fordi du spørger 😉

  Brug du bare billedet, men vis mig også gerne resultatet, ikk?

  Hvad er det for en campingplads iøvrigt?

  Smil fra
  PH

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters