Åhja, findes der noget mere befriende end når kvinder forstår at tage tykt pis på sig selv. Dejlig distancerende, rå og selvironisk kvindehumor simpelthen?!

Min herlige nabo Karin er kommet tilbage, og hvor er det dog skønt ikke længere at være helt alene på etagen her.

I går aftes sad vi så og fabulerede lidt over en delt pizza.

Snakken kom på et tidspunkt til at handle om bryster, og vores efterhånden aldrende forhold til samme.

Der er ingen tvivl om at bryster findes i mange størrelser, kulører, aldre og -ikke mindst- vertikal orientering. Næppe heller er der tvivl om de mange indehaveres forhold til egne atributter, som for de flestes vedkommende ændrer sig gennem tiderne.

Både egen tid, men så sandelig også kulturel tid.

Jeg berettede grinende om dengang jeg i midtfirserne arbejdede på Kvindehuset i Havnegade, Århus, hvor vi en aften i festligt lag slap alle disse atributter ud i fri dressur.

Det kom sig af en snak om filmen “Koks i Kulissen”, en aldeles vidunderlig film fra 1983, med Anne Marie Helger og Helle Ryslinge i hovedrollerne. Her gør de to tykt nar af de konventionelle kvindeidealer og ikke mindst -opfattelser.

Scenen der trickede stemningen denne aften på det århusianske kvindehus, var dén hvor de to madammer sidder efter showet og diskuterer kropsholdninger.

Pludselig er de ude i ‘blyantsprøven’. Kan man holde en blyant fast under brystet?

Totalt blottet for selvhøjtidelighed, afslører jeg gerne at vi hin aften på kvindehuset hoppede rundt med, selv de allerstørste Penol tusser sikkert placeret under vores løstslupne barme.

“Aiiii mand og hør lige hvad det siger når jeg hopper uden tusserne som hold” Klask-klask-klask. Det var gennemført rå kvindehumor og selvironi der ville noget, og vi havde en aldeles pragtfuld aften.

I går lo Karin og jeg så påny af disse delte minder.

Nu til morgen tog Karin sgu så i dén grad prisen. Hun kom hjem fra sin morgensvømning og flintrede rundt uden tøj på, da hun pludselig råber henover vores fælles forterrasse:

“Nu snakkede du godt nok Penol Jumbotusser i går, men jeg tror sgu jeg kan have et helt penalhus under mine”

Hvilken pragtfuld start på dagen, og hvor er det dog herligt at være kvinde -uanset hvilken størrelse og fremtoning ens brystparti har!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters