Én nation, mange ansigter -det er lige præcis Malaysia i en nøddeskal, og hvor herligt er det ikke, og hvilken mulighed det samtidig giver for at udvide sin horisont på mange måder.

Jeg er tilbage i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, lokalt sjældent kaldet andet end KL. Og stadigvæk ved jeg ikke helt hvad jeg skal føle for, og mene om denne by -hmm. Men jeg er her med en sjov, og hyggelig gruppe, som tilsyneladende hygger sig med hinanden, så stemningen er god.

 

 

 Verden er lille, siger man jo, og her har vi måske beviset; bus fra Malaysia til Grønland; Yes! Motivet fangede jeg på citytouren og det kunne jeg jo selvfølgelig ikke stå for. Jeg kan senere beskrive denne citytour i detaljer, der bliver jo masser af tid når jeg på torsdag lander på Langkawi med denne gruppe, og rent faktisk får næsten en måneds ophold der, før næste gruppe ringer ind til afhentning i Singapore d. 12. november. 

 

 

Men i dag tog jeg altså turen rundt i KL med denne gruppe, og med til dén oplevelse hører selvfølgelig at opleve Petronas TwinTowers. Petronas er Malaysias nationale olieselskab, som har ladet disse 452 meter høje tårne opføre bl.a for at huse kontorer og administration. På de nedre etager breder et kæmpe shoppingcenter sig ud, fyldt med lux-butikker som virker underligt malplacerede i forhold til det øvrige Malaysia som vi støder på rundt omkring. 

 

 

 Men specielt er det selvfølgelig at stige op i højderne for så at træde ud på skybridgen som forbinder de to tårne i 41. og 42. etage -der er 88 etager ialt. Gad iøvrigt vide om de har en brandtrappe, og i så fald, hvor mange trin har den så?! Må se om jeg kan få lov til at gå den engang, haha, næppe, men det er godt at have mål her i livet.

En oplevelese var det i hvert fald at vandre rundt her, hyllet i stål og glas, med udsigt til byens øvrige skyskrabere, som pludselig syntes små. Og rejsekammeraterne var thrilled -SÅ fedt! 

 

 

 Her vil jeg så lige kaste en fødselsdagshilsen ud til dig Naja, og samtidig afsløre at jeg har købt din gave. Hvad kunne det være andet end en ny snowglobe til samlingen. Hvadenten det så er din eller Lars’, haha. Motivet skal der vist ikke megen fantasi til at forestille sig, nemlig tårnene fra byen hvor temperaturen endnu aldrig har været under 19C. Den kan du glæde dig til at placere på hylden i godt selskab med den øvrige collection ;o) 

 

 

 I morgen rejser jeg videre med gruppen, op til det smukke og temmelig anderledes Cameron Highland. Men som en afslutning på KL tog vi i aften ud og spiste traditionelt malaysisk, og nød samtidig et flot, smukt opsat og meget underholdende kulturelt show.

Dansere klædt i dragter fra de forskellige stater opførte fortællende danse, ja og selvfølgelig var også både kinesiske og indiske danse på programmet, det ER jo et multietnisk samfund det her -de mange ansigter, I ved!

For mig var det herligt at opleve gensynet med fx de Ibanske krigsdanse fra Sarawak, Borneo, og som om det lyste ud af mig, var jeg da også lige præcis dén som blev budt smukt på scenen af den lille energiske Ibandanser da vi nåede til afslutningen på showet og publikum blev inviteret til at joine de optrædende på tribunen ;o) 

 

 

 Ja og sådan er det jo, guiden valser rundt i rampelyset og gør sin optræden efter bedste evne. Ih guder hvor har jeg dog gjort mange af den slags ting, det ligger jo nærmest i jobbeskrivelsen, haha. Men vi hyggede os og OHA’ede os igennem deroppe, til stor morskab for os begge, og ikke mindst hele mit selskab af medrejsende.

En dejlig aften det var, og som clou på det hele, lagde vi på hjemturen endnu engang vejen omkring tvilligetårnene, så vi også kunne få dem fanget ind, smukt oplyste, i nattemørket 

 

 

Utrolige de er disse bygninger, som de med deres 452 meter står knejsende i KL’s nattemørke og på trods af deres unge alder allerede fulgt af så mange historier. Engang var de verdens højeste, men dén tid var ovre da man i Taiwan færdiggjorde ‘101’, Taipei med sine 101 etager som rager 509 meter op i sfæren.

Og siden da er der sket ikke så lidt mere idet man i de senere år har bygget på Burj Dubai som indtil videre skulle blive den højeste bygning i verden. Lige så længe det varer må man så samtidig tilføje, for noget kunne tyde på at dette projekt allerede synes at blive overhalet af en ny idé og plan på banen, nemlig Al Burj, Tårnet, and my goodness 1,2 kilometer -j’men er det da ikke utroligt?!

Hvor længe går der mon så, før disse nye bygninger kommer til at indgå i spektakulære begivenheder som James Bond Film og klatringsforsøg som franske Alain Robert’s ved Petronas Twin Towers?!

Tags: , , , , , , ,

6 kommentarer til "One nation, many faces"

 1. Tille siger:

  Først en lille ‘indskydelse’ – jeg lover at billeder fra mosters fødselsdag snart bliver sendt afsted igen, hvis min mail vil samarbejde..

  Nu til min anden tanke; Når jeg en gang er færdig med uddannelse vil jeg rejse med dig rundt, hvis vi da kunne tage samme tur (og mere til) som du er ude på nu. Rejse rundt i østen med rygsække evt. og bare dele alle oplevelserne. Os to.. Jeg vil gerne ha lov til at opleve det hele med dig, helt alene. Det ville være fantastisk at have lov til at kunne mindes det en gang om mange år med børnebørn osv 😉
  JEG SAVNER DIG!….

 2. PH siger:

  Til min elskede datter; med dig ville jeg rejse til Verdens ende om så det skulle være ;o)Jeg ved jo, af erfaring, at du er en supergod rejsekammerat.

  Men OK Trut, lad os lave en aftale, og hver især starte opsparingen, så rejser vi jorden rundt med rygsæk, Footprintguide og åbent sind….

  -men først når du har afsluttet din uddannelse!

  Jeg savner oz dig, og glæder mig meget til at komme hjem og holde familiejul på Godset.

  Kærlig hilsen
  Mor

 3. K1mZ3 siger:

  Jeg har set den der Entrapment film, hvor Petronas Twin Towers har en central rolle, men det er nu ikke en James Bond film 🙂

  Flueknepperi til side…det her må da være din indlæggeste måned indtil videre, og det endda inden den er halvt færdig 😮

  Keep ’em coming, jeg sidder parat.

  Kærlig Hilsen Kim

 4. naja siger:

  Hi PH. Tak for hilsnen-glæder mig til snowgloben;-)sladrehank. Tænk hvis man lægge en lort i kummen helt oppe i toppen i et af tårnene hvor langt der er ned for den-puh og så helt ned i kloakken også-er du så svimmel mand!!! Jeg kan nu godt lide (stor)byer så flot ser det ud. Sidder godtnok i vores naboby i sverige og surfer, vi kan ikke komme på hjemme i vores lille by-der er for meget natur i vejen trot jeg

  Ses Knus Naja

 5. PH siger:

  OK Kimze

  Mr. Bond whatever, jeg tror kun jeg har set en enkelt J.B.-film i hele mit liv, som barn engang, i biografen endda; The man with the Golden Gun -haha.
  Men hvad betyder det, du inviterer da bare, så kan jeg se den der Petronas-film og oz ‘Lones Aber’, og alle de Bond-film du overhovedet kunne ønske, mens vi camper i din sofa et døgn eller to, med pizzaer og så’n………….tror jeg har sagt det her engang før, så måske du skulle gøre noget ved det ;o)

  Vi ses til december ;o)

  -og så vil jeg oz lære at lave smileys her, hvordan gør man det?!

 6. PH siger:

  Altså Naja, jeg er enig med dig, det ér kringlede tanker man får når man står overfor bygningsfænomener som disse tårne, men den der med lorten den var godt nok ikke lige faldet mig ind!

  Jeg har haft en gæst her på det seneste, som igen og igen har tabt sine briller ned i toiletterne ;-o
  Og med dét, og dine reflektioner, i baghovedet, ser jeg pludselig for mig, hvordan man kunne besøge alverdens toiletter, på spektakulære steder selvfølgelig, og så tage billeder af sine glasøjne mens de svømmer rundt der i alverdens kummer -hahaha

  Og du, naturen kan aldrig være i vejen, det MÅ være teknikken som greb forstyrrende ind på et tidspunkt -og nu kan vi bare ikke længere stå af!

  Hils Lars og nyd Sverige.

  Smil fra
  PH

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters