I Sri Lanka bor en ung pige, hun er 16 år og rundt i hendes hoved flyder drømme om fremtid. Drømme som hos enhver ung pige i den alder -uanset hvor i Verden hun lever.

Dasunis forhold er bare ikke som alle andres. Hun er født med kun én nyre, og det virkede nogenlunde indtil hun var 9 år og denne ene nyre blev dårlig.

I Sri lanka ville man ikke transplantere på så lille et barn, så Dasunis forældre endte med at tage til Indien, hvor de selv betalte for en nyretransplantation til datteren.

I løbet af det halve år familien opholdt sig på hospitalet forandrede Dasuni sig fysisk fra at være en lille, smuk og væver 9-årig. Kroppen svulmede op og blev lettere deform, temmelig sikkert som en bivirkning af medicinindtag.

Dasuni, som nu er 16 år, klarer sig fint og lever heldigvis i en god familie som vil gøre alt for at hjælpe datteren.

Faderen kigger kærligt på sin ældste, når hun med overbevisning i stemmen siger at hendes allerstørste drøm for fremtiden er at blive læge. “Dén drøm vil kunne indfries,” siger han til mig, “hun har altid været nr. 1 i sin klasse.”

Ja, det burde altsammen kunne lade sig gøre…

Men for to år siden udviklede Dasuni voldsomme vorteangreb på hele kroppen. Det handicapper hende naturligvis voldsomt, psykisk såvel som fysisk. Flere former for behandling er afprøvet, men endnu er der ikke fundet nogen endelig løsning.

Den senest tilstødte komplikation er, at Dasuni nu også får væskefyldte udbulninger. “Det gør ondt indtil der går hul og væsken siver,” siger hun, “derefter aftager trykket.”

Jeg ved ikke hvad der kan gøres for Dasuni, men jeg vil ønske at der kan gøres noget!

Så derfor denne artikel; ved du noget, kan du hjælpe, eller kender du nogen som kan…så meld dig endelig. Flere billeder samt hospitals- og sygejournaler kan fremsendes.

Tags: , , , , , , , , , ,

5 kommentarer til "Mennesker på tværs"

 1. PH siger:

  Ja du kan jo også bare være med til at sprede budskabet. Få folk til at læse denne artikel, smid et link rundt omkring hvor du kan komme afsted med det -TAK!

 2. naja siger:

  Hey 😉

  Bare og bare smide et link…prøver ihvertfald at sprede det nu.
  Du gik ikke glip af det helt vilde forleden til Bob`s fødselsdag og reggaekoncerten…

  Knus Naja

 3. K1mZ3 siger:

  Hey PH
  Kan du ikke lave en konto, så vi kan give et bidrag til Dasunis?
  Jeg gider godt give et bidrag, hvis du kan lave en konto, der er låst til hende.

  Mvh Kim

 4. PH siger:

  Hey Kim

  Ideen er rigtig god, hvis vi véd hvad vi går efter.
  Med den konto kunne vi spare sammen til at købe os ind på det lokale privatmarked. Der findes vel også specialister i Sri Lanka, det må vi undersøge.

  Jeg havde håbet at denne artikel havde vækket nysgerrig reaktion fra kompetente folk, men nej….desværre.

  Jeg har selv læst mig til at der ikke sjældent ses vorteangreb i forbindelse med nyretransplantationer. Det har noget at gøre med et stærkt svækket immunsystem.

  Jeg opretter gerne kontoen som vil hjælpe Dasuni videre -men måske lidt flere positive tilkendegivelser ville gøre projektet nemmere at tro på.

 5. naja siger:

  Jeg er da med 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters