Det var ikke så helt godt at læse Politikens nyheder online nu til morgen.

Faldt over en artikel som beretter om en ulmende religionskonflikt her i det multietniske og -religiøse Malaysia, nemlig spørgsmålet om hvem der har retten til at bruge navnet Allah.

Den malaysiske regering har nedlagt forbud mod at andre end muslimer benytter sig af betegnelsen Allah for Gud. Dette forbud blev så for en uges tid siden omstødt af højesteretten i landet.

Imidlertid gik det lokale indenrigsministerium ind og ankede denne afgørelse, hvilket fik højesteret til at trække den tilbage, mens anken behandles.

Hele sagen har afstedkommet at der i nat blev sat ild til en kirke i en af forstæderne til hovedstaden Kuala Lumpur.

I dag har flere muslimske organisationer så varslet demonstrationer mod rettens oprindelige afgørelse. Sådanne demonstrationer forekommer som oftest omkring Merdeka-pladsen i byens centrum.

Lige præcis Merdeka-pladsen indgår i mit dagsprogram med gruppen som jeg rejser med netop nu, så er lidt spændt på hvad vi evt. kan rende ind i. Hmmm…

Tags: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer til "Malaysisk kirke sat i brand"

 1. PH siger:

  Der er nu gået nogle dage siden al den her ballade og det virker som om situationen er faldet til ro.

  Dén fredag i KL var der ellers masser af opbud ved moskeerne, hvor store demonstrationer var varslet. Tusindevis af muslimske bedene OG politi, men ingen optøjer.

  Jeg har siden fulgt med i den lokale presse, hvor brandattentaterne mod de (ialt) fire kristne kirker omkring hovedstaden Kuala Lumpur, er blevet fordømt fra alle sider.

  Der har også været flere tilkendegivelser hen imod ønsket om en fortsat fredelig sameksistens. Således har muslimske gruppe patruljeret natligt omkring kirkerne for at hindre gentagelser.

  Hinduerne har etableret indsamling til den hårdest ramte kirke.

  Og et par dage efter attentatnatten gik en samlet og etnisk blandet ungdom på gaden i KL og delte blomster ud til folket med ønsket om forsat forståelse religionerne imellem.

  Lidt ærgerligt at den dankse presse ikke også har fulgt op på dette. Efter at have kørt frem med de store overskrifter som; “Religiøs uro på vej i Malaysia” osv.

 2. PH siger:

  Ok, må måske nok moderere min kommentar her en smule efter dagens indlæg i politiken.dk Nu har situationen tilsyneladende ramt 11 kirker, et tempel og senest en moske.

  Læs her: http://politiken.dk/udland/article881331.ece

  Men stadig bliver der ikke nævnt noget om modtrækkene, og alle de gode kræfter som tager stærkt afstand fra disse attentater, og dét synes jeg er lidt ærgerligt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters