Så er jeg kommet videre fra Thailand -og sidder tilbage med fornemmelsen af en temmelig blandet oplevelse. Det er bestemt ikke Thailand som sådan der var noget galt med. Men mere hele situationen, hvor min arbejdstilladelse ikke kom på plads og alt det rod jeg synes der var omkring mit ophold, ja det gav altså nogle ret trælse og anstrengte uger.

Heldigvis kom jo så Tille i julen og nytåret hvilket gav mulighed for at holde ferie og rejse lidt rundt -dét var super dejligt. Så fik jeg oplevet noget af Thailand og på øerne, nærmere betegnet Koh Samui, fandt vi endelig vores lille paradis.

Her fejrede vi nytårsaften, barfodede, på stranden og ved midnatstide stod vi i vandkanten, skålede i frugt shakes, og sendte vores indkøbte luftballon af rispapir til vejrs med alle de bedste ønsker for et godt nyt år. De såkaldte khoom fai bruges ved mange forskellige festlige lejligheder og det er et vanvittigt smukt syn når en hel flåde af dem glider op i nattehimlen. Fantastisk!

Disse himmellanterner vil vi også have til Danmark -blev der sagt

 For det er altså så ganske anderledes smukt og højtideligt at sende dem til vejrs frem for at affyre en eller anden nytårsraket!!

Der var mange fine små oplevelser mens Tille var der. Vores fælles begejstring for de imponerende ladyboysshow er I allerede blevet underholdt med. Men også elefant trekking var på ungens ‘must-try’ liste, så en tidlig morgen i Hua Hin gik det afsted i tuk tuk ud mod farmen hvor dette kunne opleves.  Vi kom som de allerførste denne dag, og heldigvis for dét. Skriv jer dét bag øret, tag tidligt afsted til denne oplevelse!

Da vi kom tilbage fra vores trekking var farmen fyldt med larmende turister som skulle se show med såvel fodbodlspillende som cyklende elefanter. På trods af det temmelig turistprægede center OG den noget afsvedne og tørre natur, var vi enige om at det havde været en god oplevelse med de imponerende og smukke dyr.

Men absolut allermest fordi vi fra den tidlige morgenstund havde det hele for os selv!

Afslapningen og tibagelænetheden fandt vi på Koh Samui. Turen derned var godt nok lang, men så absolut det hele værd. Her kunne vi godt have tilbragt længere tid, ingen tvivl om dét. Vi var super heldige med indkvarteringen. Jeg havde på forhånd brugt dagevis på nettet for at finde os et hotel der, hvilket bestemt ikke var nemt da jul/nytår er absolut peak-sæson på disse kanter.

Brugte hjemmesiden sawadee.com til at finde indkvartering. Jeg sprøjtede et hav af forespørgsler afsted og fik kun ganske få positive svar tilbage. Ét af dem var fra Chaweng Chalet, hvorpå valget i sidste ende faldt -og heldigvis for dét da. For det var, skulle det vise sig, et helt fantastisk godt valg!

Her nød vi fred og ro, strandferie og dejlige terrasse-stunder. Vi kan helt klart begge anbefale dette sted for fremtidige rejsende til Koh Samui. Det ligger perfekt i forhold til det hele. Uanset om man vil stille afslapning og læsning på terrassen, sol og vand ved stranden eller det livlige by- og natteliv i Chaweng downtown.

Endnu engang: Svineheld tæller skam også 😉

Det var virkelig opløftende at få besøg af Tille herude -ellers var jeg nok løbet totalt sur i denne december månede og Thailand i det hele taget. Og det ville helt sikkert have været så ganske uretfærdigt. For Thailand ér et dejligt land at rejse i og byder på så mange smukke oplevelser, ingen tvivl om dét.

Selv den larmende, stinkende storby Bangkok har vel sin charme, når den opleves med det rette følgeskab.

Fx oplevelsen af Joe Louis’ dukketeater på Suan Lum Night Bazaar (tidligere beskrevet her) og fornemmelsen af den hele stemning på Khao San Road (tidligere beskrevet her),  hvor ungen sgu var lige ved at overtale mig til en omgang dreadlocks 😀

For slet ikke at tale om oplevelsen af det overdådige Grand Palace -men dette sidste må blive et indlæg for sig. For motiverne og billederne her fra er så mange at de fortjener at blive præsenteret i et eget indlæg. Så det må komme senere.

Nu er jeg tilbage i Malaysia og nye tre måneder venter forude med rundrejser. Første hold gæster rykker ind på onsdag, og så hedder det ellers ‘Østens Hjerte’.

Det bliver godt at komme igang igen og komme til at bruge sig selv, efter så lang tids stilstand i Thailand.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer til "Lader solen synke over Thailand"

 1. Lone siger:

  Hæhæhæ, Pia Poppins på elefantryg.

  • PH siger:

   Jowjow du, Mary Poppins er bestemt ikke det værste man har: “Hun kan gå på røg, har en paraply, der kan tale og så kan hun flyve. Hun kommer også med vinden fra øst og tager af sted igen, da vinden drejer om i vest.” (citat fra Wikipedia)

   Og jeg vil altså bare lige sige at dén paraply var så helt nødvendig!

   😉

 2. naja siger:

  Ser fanme godt ud. Men dreadlocks og så i den varme og måske uden bad og shampoo? Uff siger jeg bare

  • PH siger:

   Hej Naja

   Ja jeg betakkede mig også -måske mest fordi jeg tænkte på de kommende gæsters reaktion, hehe. Som om jeg ikke har nok at kæmpe imod i forvejen

   😀

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters