Eid, Hari Raya, Secker Bayram -whatever……….det er slut med ramadanen og blandt hele Verdens muslimer fejres dette, for nogen tilsyneladende lettere end for andre.

Jeg læste denne artikel online i dag: “Muslimer har svært ved at fejre Eid” og det fik mig til at reflektere lidt over hvad det er jeg oplever herude på rundrejse i Østen.

Malaysia kalder sig et muslimsk land, og sådan er det da også på overfladen. Men virkeligheden er, at der i dén grad er tale om et multi-etnisk samfund med stor integration og forståelse for de forskellige religioner. Her lever buddhistiske kinesere i fordragelighed med indiske hinduer, eurasiske kristne og animistiske stammefolk, altsammen midt iblandt de malaysiske muslimer, og tilsyneladende i stor forståelighed, respekt og rummelighed for hinandens tro, tradition og levevis.

Her har man 15 ‘hellidage’ om året -også kaldet public hollidays, hvor nationen holder samlet fri, og religiøse traditioner holdes i hævd blandt de forskellige trosretninger.

Jeg nævner i flæng det kinesiske nytår som fejres i jan/feb, med kæmpe festivitas, den indiske thaipusam, som foregår under stor bevågenhed ligeledes i jan/feb, den kristne jul og så altså i disse dage Hari Raya, enden på den muslimske ramadan, alle dage, hvor nationen holder fri, fordi det er nogens behov, og vi hver især respekterer og imødekommer dette.

Jeg ville ønske at mange flere danske ville rejse ud og opleve Verden, som den folder sig ud i hverdag og i fest (vores egne og hinandens), for en langt større forståelse, tolerance og respekt -og dermed,for alle, et langt bedre liv.

Hatten af for Unicefs Pakhus på Nordhavnen i København for udbytning af Kristi-Himmelfartsdagen, fyfy skamme til Niels-Ole Ankerstjerne fra Videnscenter for Integration ved Vejle, for at sige som han gør, og tag så allesammen og kom herud en tur, for at se hvordan en (religiøs) virkelighed også kan udspille sig.

Tag gerne Pia Kjærsgård og andre intolerante uvidende med, jeg poster villigt gode danske skattekroner i projektet og vil elske at vise rundt, så bare sig til ;o)

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters