” Kretenserne siger selv at man ikke kan tage hjem herfra, og med rette sige at man har været her, medmindre man har vandret ned gennem én af de vidunderlige kløfter. Og noget er der helt sikkert om snakken. Kreta byder på vild, voldsom og stor natur, og intet sted opleves det bedre end i de smukke kløfter. Sun Tours fører jer igennem med erfarne og ansvarlige guider.

Guiden oplyser om hvilken kløft der er på programmet netop nu, og giver i øvrigt praktiske oplysninger om forberedelse og deltagelse.”

Således skriver vi i vores udflugtsprogram – ordene er mine og kommer direkte fra hjertet. Kretas natur er svimlende, henrykkende, overvældende og helt, helt vidunderlig.

Så hver eneste uge vandrer vi kløfter. Vi varierer efter årstid og gæsteklientel – og det er, for mig, helt ubetinget, ugens bedste dag!

Kløften over dem alle, moderkløften, Samaria vandrer vi som regel i højsæsonen. Samaria er den længste af dem allesammen og samtidig den mest besøgte. Dén kløft som er allermest velbeskrevet i alle guidebøger, og således også her på bloggen. Hvis du vil vide mere, så bare skriv ‘Samaria’ i søgefeltet og indtil flere artikler vil dukke op.

Men vi kan jo godt lide at gå ‘egne veje’ og derfor byder vi i ydersæsonerne på mindre, og lidt mere ukendte, kløfter.

I år lagde vi ud med Imbros som ligger lidt sydøst for Rethymno, ned mod Chora Sfakion.

Den siges at være én af de letteste at vandre ned igennem og kan vandres året rundt, blot ikke på regnvejrsdage. Den er ca. 8 km lang (alt efter hvorfra man tager sin start i den lille Imbros-by). Og den har helt bestemt sine vildt imponerende passager. Det er fx den eneste kløft jeg kender hvor man kan spænde med armene og holde på begge klippesider på én gang.

De har ovenikøbet gjort det let for os derude ved at hænge et lille skilt op, så vi véd at det er nu vi er her; 1,60m, så bliver det næppe snævrer.

Lige nu vandrer vi Irini, min absolutte yndlingskløft, men det er en helt anden snak. Den kan der også findes mere oplysning om her på bloggen; bare skriv ‘Irini’ i søgefeltet 😉

 

Tags: , , , , , , ,

13 kommentarer til "Imponerende Imbros – endnu en kløftvandring"

 1. Kurt Devantier siger:

  Hej Pio kan vi ikke tage en tur i Irini kløften også når vi kommer ned og besøger dig til August og vi kan jo bare vendte til kim kommer ned til os også så vil vi blive meget glade Hilsen Joan og Kurt.

  • PH siger:

   Hej Joan og Kurt

   Irini kan sagtens vandres i højsæsonen. Alt kan planlægges, bortset fra min arbejdstid. Jeg håber vi får mulighed for gode opleveleser sammen 😉 Glæder mig til at se jer.

 2. Tille siger:

  Hvor mange skal vi vandre igennem i år når jeg kommer? 😀

  • PH siger:

   Alle dem vi kan finde tid til Trut.

   Men Samaria kommer vi vel ikke udenom, du er nemlig savnet i Agia Roumeli. Fik mail i forgårs – med en stor kærlig hilsen til Flower 😉

 3. Lone siger:

  Tille, du får en om dagen, men så skal du også bære Pias taske.

 4. Kurt Devantier siger:

  Jeg vil godt med og skal nok tage det halve Tille

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters