På Sri Lankas sydspids ligger den lille by Mirissa. Her er havnestemning så det forslår, og det er nok en by man vil se ‘upcomming for turism’

En britisk marinebiolog har de senere år undersøgt hvalernes færden her omkring, og har fundet ud af at såvel blåhvalen som kaskelotten trækker her forbi to gange årligt.

Dette kan naturligvis udnyttes i turismesammenhænge, og fra Mirissa havn har man da heller ikke været sen til at indse dette.

Her udbydes ture for hvalobservation. December og april skulle være de bedste måneder for dette.

Det er meget spændende hvor Sri Lankas turist-udvikling vil bevæge sig hen over de næste årtier. Nu har de jo været lammet af borgerkrigen så længe. Men NU ser det ud til at turismen vil boome -og der er som sagt flere veje at gå.

Man har alle muligheder for at udvikle øko-turisme her på øen. De store nationalparker indbyder til dette. F.eks. har man i Yala Nationalpark verdens tætteste bestand af leoparder (1 pr. km2). Man har elefanterne og fuglelivet i parker som Miniriya og Kaudulla og man har ikke mindst alle de store havskildpadder som kommer ind og lægger æg langs med den 1340 km lange kystlinie.

Sri Lanka skal bare finde ud af hvad de vil på længere sigt.

Vil man flashe sig væk i store luxusresorts på kystlinien, eller vil man promovere sig på den helt overdådige natur man kan byde på?

Kan det måske lade sig gøre at finde en gylden middelvej?

Kun tiden kan vise hvilke valg der træffes. Men disse valg vil blive af stor og afgørende betydning, ikke kun for Sri Lanka, men for hele Verden som sådan.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer til "Hvad stiller man op med turismen på Sri Lanka? -en lille stemningsrapport fra havnen i Mirissa"

 1. Karin siger:

  Smukke, smukke billeder. Ligner et lille paradis. Kan godt mærke, at her kan du lave MEGA rejser for dine gæster!

 2. naja siger:

  Halløjsa PH

  Stort tillykke med fødselsdagen ønskes af Lars og Naja <3 <3

 3. PH siger:

  Hej Naja og Lars

  Tak for hilsen. Jeg nød mange af slagsen og havde en dejlig dag, selvom jeg, som I kan læse andetsteds, brugte det meste af dagen til at restituere mig efter to ugers hårdt arbejde uden fri tid.

  Nyd sneen for mig, jeg savner den danske vinter helt forfærdeligt!

  Smil fra
  PH

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters