Hedebølge har vi haft her på Kreta den seneste uges tid, totalt svedigt, omkring de 40C på de varmeste dage.

Så går hele livet en smule langsommere……det er svært at foretage sig ret meget. Gæsterne ligger på stranden og stønner, de lokale sidder indendøre i aircon og småknurrer. Fælles sveder vi os igennem nætterne, og alles lunter bliver en anelse kortere.

I dag blæser dog Meltemien (nordenvinden), og bringer forhåbenetlig lidt køligere temperaturer med sig. Det kunne i hvert fald være behageligt før det bliver tirsdag, og tid for en ny Samaria-nedstigning.

Jeg skal iøvrigt lige dele en lille anekdote fra den seneste gæsteankomst vi havde her i fredags;

Som jeg tidligere har berettet her, så er Samariaturen jo min bedste dag i ugen, noget jeg med stor forventning ser frem til -hver gang, og som jeg rigtig gerne deler med gæsterne. Så det er da også noget af det jeg spørger de nyankomne om når vi kører fra lufthavnen mod indkvarteringerne.

Lidt praktisk info får de undervejs, og mens vi kører får jeg behændigt flettet vores udflugtsprogram ind efterhånden som vi kommer frem. Oplagt er det jo at nævne bådturen, mens vi kører ned fra Akrotiri-halvøen langs med Soudabugten, ligesom både landsbytur og Samaria nævnes når de smukke Hvide Bjerge (Lefka Ori) stolte rejser sig for vores blikke.

Og så er det at jeg spørger om der er nogen der har pakket traveskoene og allerede på forhånd er besluttede for at gå denne smukke tur ned gennem Europas længste kløft.

I denne bus var der absolut ingen reaktion på denne forespørgsel……hmmm, kunne dét nu være rigtigt tænkte jeg, og forsøgte mig derfor igen: “Det kan da ikke passe at der slet ikker er nogen af jer der har overvejet at tage med til Samaria?”

Og så er det at damen på sæde to helt alvorligt spørger: “Hvaffor et scenarie?”

Jeg kunne sgu ikke lade være med at dø en lille smule af grin 😀

OK så, nok om det, der var jo helt klart ikke så meget mening i at fortsætte ud af dén streng. Men indrømmet, jeg undrede mig da i mit stille sind over hvordan man kan rejse til Kreta, uden at kende til øens andenstørste turistattraktion; Samaria som til alle tider bliver brugt i promoveringen af Kreta som feriested?!!

Tags: , , , , , , ,

2 kommentarer til "Hedebølge"

 1. Lotte siger:

  Hej PH!
  Så er også jeg kommet i gang i bloggens verden, og jeg hygger mig med at læse om din færden i verden 🙂 Vi kan godt bytte lidt varm og kold luft – her er det usselste sommervejr ever!
  Mh Lotte

 2. PH siger:

  Hej Lotte

  Hvor dejligt også at se dig i dette forum -og som blogger, tillykke med det. Pas på, siger jeg bare, man bliver grebet 😉

  Mht. fordelingen af vejret, så tror jeg dit ønske er opfyldt. Vi har i hvert fald regn og blæst her i dag (helt usædvanligt for årstiden!) -har I ikke fået det en anelse varmere?

  Det håber jeg, så I kan fejre en smuk midsommer nu i aften.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters