Ja jeg går jo ellers bare rundt og nyder det danske forår, som sjældent har været så smukt. På DMI taler man ligefrem om den måske tørreste maj måned længe. Jeg ved godt at jordene er vandlidende og landmændene begyndt at pive, men det forhindrer mig nu ikke i at nyde vejret til fulde.

Jeg futter rundt i landskabet, og synes sjældent jeg har set noget smukkere. Markerne vokser til og det ser helt fantastisk ud når forårsvinden smyger sig henover en sådan, og derved får stråene til at bølge som et grønt og levende hav. Husene derude på landet står med deres stråtækte, bindingsværksidyl -og no joke der, det ér simpelthen idyl- som små brikker der bidrager til vores fælles kulturarvs store hele. Det er mit hjemlige landskab, det jeg kender med hjertet.

 

 

Også city er præget af forårskådhed, folk fylder generelt mere i gadebilledet når temperaturerne stiger, til trods for at de har så meget mindre tøj på;o) Ved åens udeserveringer manøvrerer man behændigt ud og ind blandt barnevogne i Mercedes-klasse, hundehvalpe i lang snor, gående isspisere, udsatte cafeborde og udstrakte lemmer fra gæster ved disse. Som små bobler fra bunden er citys gader ved at varmes op og lover sommer på vej.

 

 

Bevæger man sig lidt længere ud mod ‘de åbne landskaber’, altså direction out of town kan man fx passere skoven ude ved Risskov hvor træerne står lysegrønne, saftspændte, parate, men stadig lader lys nok ned gennem det spæde bladhæng til underskovens tæppe af Ramsløg som sender sin overbevisende duft langt omkring. Bare én af noterne i den ganske overbevisende duft af forår som fylder det hele. Lad måske MCen glide gennem plantager med nåletræer som næsten bedøver sanserne, med en duft som sender tankerne afsted mod lignende køreture på fx Kreta, hvor pinjen af samme grund aldrig forbliver upåagtet.

Rovfugle i mangetal cirkler rundt på den blåblå himmel ovenover det hele. Strandene ser stadig kølige ud, og ishusene rundt omkring har endnu ikke åbent på hverdage. Men det er ganske herligt at gå på opdagelse i den hjemlige natur, og fiske blandt de kulturtilbud der måtte være indenfor rækkevidde.

 

 

Så i går var jeg i Randers Regnskov……..

-ja godt nok et indlæg der har ligget på skrivebordet et stykke tid, men nu bliver det alligevel smidt op, og så burde jeg jo nok lige supplere med et par billeder fra det der regnskovsbesøg, i Randers ;o)

Tags: , , ,

2 kommentarer til "Forår over det hele…."

 1. Betti siger:

  Hej min aller bedste kollega. Håber du havde en dejlig ferie her i Alanya. Det var super at se dig igen.. Selvom en uge er alt for kort tid…
  Kram fra Betti / Alanya

 2. PH siger:

  Kæreste Betti

  Det var vidunderligt at besøge jer -en dejlig uge, som kun gik altalt for hurtigt. Jeg glemmer ikke sådan lige Alanya, og omvendt fandt jeg ud af *GGG*
  Nyder nu de sidste dage i DK i denne omgang, i næste uge går det atter afsted mod regnskoven. Kommer hjem igen til december, jeg ved ikke med dig, men måske bliver det i et julesmykket DK vi ses næste gang.

  Hils omkring og kys det hele fra mig ;o)

  Stort smil fra
  PH

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters