OK, så nåede jeg til Sri Lanka og har netop afsluttet en god uges tid med intro-rundrejse. Jeg sprøjter lige en lille billedeserie ud her, så I kan få en fornemmelse.

Vender selvfølgelig retur med opfølgninger undervejs, men nu skal det hele først lige bundfælde sig hos mig, og ikke mindst, så skal jeg i gang med det egentlige arbejde.

Sri Lanka er rodet og larmende, menneskene smukke, naturen svimlende overbevisende. Havet er voldsomt og himlen stor. Buddhas ånd hviler over det hele og kulørthed præger både klæder og træskårne masker over alt.

Historien minder om den der kendes fra andre dele af Østen, så religiøse monumenter, templer og kolonitidslevn er dottet all over.

Kanel og ædelstene vælter op af jorden her omkring og afslører hvorfor fx hollænderne kom hertil for små 400 år siden.

Af den oprindelige regnskov er der ikke meget tilbage, men man mærker alligevel at folket her bærer en gammel viden med sig (som kulturarv) om udnyttelsen af planter i fx medicinske sammenhænge.

Wildlife findes da også stadig i mindre grad og flere steder gør man noget for at passe på dette. Som på elefanthjemmet hvor man tager sig af ‘elefanter med behov’.

Konceptet er noget anderledes end det jeg kender til fra orangutangcentrene på Borneo -jeg vil senere vende tilbage med mere detaljeret info fra dette elefanthjem.

Men lige nu er vi jo bare i gang med en lille appitizer, ikk?

Sri Lanka har også sit højland hvor bjergsider er gjort bløde med sit pur af thebuske. Her er temperaturen sval og luften herligt forfriskende.

Omkring 100 større og mindre vandfald pryder landskabet rundt omkring, og er yndede motiver for såvel hektiske turisters digitale kameraer, som lokale kunstneres stille og koncentrerede udfoldelse.

Højlandet og det almindelige landliv i det hele taget er jeg ret vild med, her kan man stadig opleve en reminiscens af det som engang var en stor regnskov.

Og her er naturen mere end betagende.

At køre de lange strækninger gennem glemte regnskovslommer, bitte små byer og det almindelige landliv er utroligt afvekslende og faktisk meget underholdende.

Andre reminiscenser er måske knap så god en erindring. Sådan føles det når man kører langs den vestlige kyststrækning og ser de mange huse som står tilbage som sørgelige efterladenskaber efter 2006-tsunamiens hærgen.

Her på øen mistede 30.-50.000 mennesker livet, mens yderligere 100.000 blev hjemløse. Også dette må jeg hellere vende tilbage til i et kommende indlæg.

Men på trods af alt synker solen stadig på smukkeste vis over det smukke og vanvittigt charmerende Sri Lanka.

Tags: , , , , , , , , ,

5 kommentarer til "First sight Sri Lanka"

 1. Lone siger:

  Er det lige så smukt som jeg forestiller mig?

 2. PH siger:

  Det kommer helt an på hvor du drejer hovedet hen…

  Er hele Verden ikke sådan?

  😉

 3. naja siger:

  Wauw, glæder mig til hovedretterne.

 4. Tille siger:

  Jeg fortryder valget om vinter i danmark! Har fået din sms med sri lanka nummer og har svaret, håber sms’en er gået igennem? Knus

 5. Lotte siger:

  Så fik jeg nusset rundt herinde – og ser frem til yderligere indlæg, tænk, hvis du fik mig overbevist om, at jeg er nødt til at komme ud til dig i vinter!!!
  Ønsker god arbejdslyst & savner dig.
  Knus

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters