Har fået nyt legetøj 😀

Så nu flintrer jeg afsted og skyder digitale pics med spejlrefleksteknikker og -kvaliteter. Det er altsammen meget nyt og totalt på afprøvningsstadiet. Jeg fumler ganske enkelt rundt og prøver alting af, på må og få, kan man næsten sige. Jeg lærer stille og roligt. Der er rigtig mange spændende muligheder indbygget i det lille handy camera.

En egentlig anmeldelse må komme senere, når jeg kommer dybere ind i teknikken.

Lige nu leger jeg mig som sagt ind i mulighederne, lader mig rive med og begejstres.

Panoramafunktionen er en sjov og spændende størrelse. Så meget af BellisWorlden er aldrig tidligere fanget ind på ét enkelt foto. Man skal øve sig en smule i at panorere i passende tempo, så der ikke opstår ‘ridser’ som i midten af dette billede.

Her er et andet som viser genboens hus samt Bellisvej. Her har der tydeligt været lidt mere flow, jojo, øvelse kan vel komme til at gøre mester. Og ja, værktøjet er i hvert fald i orden.

Billederne som det lille NEX-cam laver har en helt fantastisk dybde, og derfor kan jeg nok arbejde med de forstørrelser, som jeg kommer til at savne lidt at kunne lave i selve optagelsen. Den medfølgende zoom er ikke så kraftig som jeg kunne ønske mig, og en større koster en formue.

Det er lidt sjovt med de forskellige måder man benytter sit camera på. Nogle er til store overbliksskabende landskabsbilleder, andre er primært til detaljerne og finesserne. Hvilken fotograf er du?

Heldigvis har man, med så knivskarpe og detaljerige billeder, et godt materiale til videre bearbejdelse i PhotoShop. Du kan selv klikke dig ind i dybden og detaljen ved at klikke på de enkelte pics.

En lille funktion som også har begejstret mig, men en teknik som jeg samtidig fornemmer svær at få under kontrol, er det indsnævrede motivfokus, som slører baggrund/omgivelser. Her kan opnåes rigtig gode effekter, men det kræver som sagt stor øvelse at placere sit focus korrekt.

Også farverne er fine -helt ned i detaljen.

Og i samspil går funktionerne op i en højere enhed. se bare skoene her.

Detaljen, dybden, de levende farver og det ‘glidende’ focus.

Smukt…

Ingen tvivl om at der er masser af lækre features, muligheder og kvaliteter i det lille Sony-NEX-5N. Touch screen-princippet, som i anmeldelserne får mange hårde ord med på vejen, kræver, efter min mening, blot en smule tilvænning. Når alt kommer til alt ligger langt de fleste menu-manøvrer jo samtidig i ‘klik’hjulet på cameraets bagside.

Men som sagt, lige nu leger jeg mig igennem menuen, og en egentlig anmeldelse, samt fremvisning af ‘stjerne-skud’ må ligge ud i fremtiden 😉

Her kan du iøvrigt se Nikolaj Sonnes gennemgang af Sony -NEX-3’eren (forgængeren for NEX-5N) i programmet “So Ein Ding” fra DR2 d. 1. november. Bemærk især sammenligningerne mellem compact-foto og NEX-foto -wouw!

Som Hr. Sonne siger; “der findes ganske enkelt ingen sammenligning

Tags: , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters