Dette er så tiden for farvel over hele linien. En sæson er ved at være til ende, og om ca. to uger lander jeg hjemme i DK efter endnu et halvt år her ude. Man møder rigtig mange mennesker gennem en sådan tid, de fleste bare flygtigt. Men heldigvis er der også de, som er med til at bære én igennem det hele og som man kommer til at føle nærhed med.

Edmund fra Kuala Lumpurkontoret har været den totalt gennemgående. En ægte ven, så langt fra hjemme. Jeg kan slet ikke sige ham tak nok for alt hvad han har gjort for mig, og ikke mindst for Bravo Tours’ gæster i denne sæson.

Han har været ham der lyttede, og som altid var der, i godt som i dårligt. Lydhør og totalt åben og så fuldstændig parat til at rykke og ændre, hvis ønsket. Dét er guld værd med en sådan mand på det stedlige agentur, og jeg håber at jeg har formået at gøre opmærksom på det, til alle relevante instanser. Hvor var vi heldige at have Edmund!

Så var der Shaukani -verdens absolut bedste lokalguide, han som var elsket af alle. Den dygtigste i Malaysia overhovedet, og det er ikke bare noget jeg mener, men noget som han faktisk indtil flere gange, af staten, er blevet kåret som.

Så utroligt vidende, så indfølende og medlevende. Jeg har aldrig tidligere oplevet en lokalguide, så elsket af gæsterne. Og helt fortjent må jeg sige, for han nåede os alle. Jeg kender ham tilbage fra 2008 da jeg kørte denne tur sidst, og en bedre kollega kan man simpelthen ikke ønske sig.

Sammen med ham er det muligt, ikke bare at hygge sig med gæsterne, og dermed give dem den optimale oplevelse. Men også at skabe fortsat udvikling på en allerede etableret tur. Når to udviklingslystne hjerne slår sig sammen…så er det at vi kan få tingene til at rykke. Hvor herligt er dét ikke lige?!

Og så var der, sidst men ikke mindst, ham som gik lige i mit hjerte -Babu fra Bangladesh. En dreng rejst til, og kæmpet sig op til en plads i det malaysiske. To år har han været her, og mestrer nu sproget samt det engelske, for slet ikke at glemme alle de ord han hele tiden lærer, på et hvilket som helst sprog, hver gang han er i kontakt med en ny gruppe.

Babu er intet mindre end fantastisk!

Han laver sine rundvisninger på The Butterfly Farm i Cameron Highland, og han gør det på bedste DAMP-vis og på en så overbevisende måde, at man ganske enkelt bliver nødt til at overgive sig til al hans ‘duggi-duggi’ og hele hans elskelighed. Jeg blev en ‘grandma’ for ham og jeg glædede mig til hvert et gensyn.

N’men det er altså disse gode mennesker, samt et hav af dejlige gæster, som har båret mig igennem denne sæson, og jeg kan kun sige 1000 TAK for det.

Måtte bare lige minde mig selv om det på en smådårlig aften.

Om jeg vil fortælle om dén? Tjaeeee, måske jeg en dag forfatter en artikel med overskriften “Steamboat

😉

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters