En rundrejse er startet og vi er godt igang.

Hentede de første gæster i Colombo lufthavn tidligt fredag morgen. Ja faktisk var det vel stadig nat (kl. 03.30) og turen gik da også direkte til Hotel Galadari, som ligger i Fort-området i Colombos hjerte.

Senere på eftermiddagen var det afsted på city tour i storbyen, en noget anderledes tur end jeg ellers plejer at lave rundt omkring, fordi denne her, så at sige, var på hjul. Men trods få stop undervejs, giver den alligevel et fint lille indblik i det nye land man netop er ankommet til.

I dag har været en overliggerdag og gruppen har besøgt det imponerende gamle og meget, meget smukke Mount Lavinia Hotel, hvor de har tilbragt et par timer på stranden. Samt, ikke mindst, nydt en formidabel frokost i den imponerende guvernørsal.

Historien om dette hotel er, at det oprindeligt blev bygget 1806, af Sir Thomas Maitland, som var daværende britisk guvernør på Sri Lanka. Denne maitland var håbløst forelsket i en smuk, ung lokal danserinde, Lovinia, og gennem syv år havde de deres natlige stævnemøder i denne guvernørbolig.

I 1829 kom der dekret hjemmefra England, at alle udgifter vedr. guvernørboliger på Sri Lanka skulle undersøges. Man fandt åbenbart at udgifter til sådanne var ved at løbe løbsk. Det endte faktisk med at Lavinia blev solgt fra, og senere guvernører blev indstalleret en anelse mere ydmygt.

I 1877 åbner huset så som hotel, med nye tilbygninger, og fungerer altså stadig som sådan i dag.

I 1939 bliver hotellet, i forbindelse med 2. Verdenskrig, beslaglagt og benyttet som hospital og militær base.

I 1956 bliver hotellet igen omdannet til hospital. Denne gang dog som kulisse for filmoptagelser, til en af de helt sore klassikere gennem filmhistorien; nemlig “Broen over floden Kwai”

Det er altså et sted fyldt med masser af historier. I dag flokkes unge brudepar fra hele Sri Lanka hertil for at fejre bryllup, selvfølgelig pga. den romantiske historie om Maitland og hans smukke Lovinia.

I morgen bevæger vi os afsted ud over det øvrige Sri Lanka. Historiske steder skal besøges, ligesom buddhistiske templer og andre helligsteder skal aflægges visit.

Også højlandet, som synes altid at være blevet udviklet under britisk kolonistyre i de asiatiske kolonier, skal frekventeres. Naturen skal tages i øjesyn, elefanter skal klappes, durianfrugter skal prøves og, og, og…

Vi har en del at nå -og jeg skal prøve at opdatere her undervejs.

Tags: , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters