-hvor kommer de dog fra?

Kender I myten om dengang alle årets dage skulle fordeles mellem de 12 måneder?

Jo, man var samlet for at fordele dagene mellem årets tolv måneder. Det gik altsammen meget godt, lige indtil man opdagede at man helt havde overset april. Hmm, hvad gjorde man så?

Det endte med at man tog nogle enkeltdage fra alle de øvrige måneder, og samlede dem i én stor rodet bunke.

Denne bunke blev nu tildelt årets 4. månede -og lige præcis derfor er vejret så omskifteligt i april.

 

Vejrtal for måneden alle tal er gennemsnitstal

Tallet er antal dage

Temperatur Solskinstimer Vindstyrke Nedbør  Nedbørs Tåge  Torden Sne  Blæsevejr Frost
6,2 181 3,2 39 mm. 12 6 0 1,3 4,0 9

Antallet for blæsedage angiver antal dage hvor vindstyrken har været over 6,0

  • Laveste temperatur i april måned er målt i 1922 og var på minus 19,0 grader. 

  • Koldeste april måned var i 1888 med -2,5 grader.

  • Højeste temperatur i april er målt i 1993 og var på 28,6 grader. 

  • Varmeste april måned var i 1948 med 8,4 grader. 

  • Maksimum nedbør i april er 98 mm målt i 1936. 

  • Minimum nedbør i april er 3 mm målt i 1893 og 1974.


 

Man må dog sige at vi indtil videre kun har haft de gode dage her i 2009’s april. Det har jo været helt vildt lækkert at komme hjem lige præcis nu,

En uges tid er gået efterhånden, med den totale, og sædvanlige, isolation her i BellisWorlden. Bare mig og Tigerdyret, og så selvfølgelig Ziggy, som dropper ind fra tid til anden. Han sørger for min overlevelse, på alle mulige måder. Ikke engang den obligatoriske mælk til kaffen, ville være at finde i mit køleskab, hvis ikke det var for ham.

Jeg har nået mange ting herhjemme. Jeg mener, selvom lysten til at sætte sig ned og lave ingenting, var den største, ja så var det jo helt umuligt at holde sig tilbage, og indendøre, i forhold til det her helt vidunderlige forårsvejr.

Så i år, for en gangs skyld, er haven godt på vej, og jeg vælter mig i planer og blomsterfrø fra hende veninden, Isabella, I ved nok -hosthost.

Jeg har også fået både gravet, kultiveret og revet mit klædeskab. Ja det er fanme aldrig sjovt, jeg mener; der er jo ikke noget at smide ud -suk!

Men da jeg jo ikke er ejer af et walk-inn-closet, end ikke et 2,5 meter langt IKEA klædeskab med glideglasdøre. Ja da jeg for nu at sige det som det er, udelukkende besidder et 1,2 meter langt kanvas tøjgemme fra Bilka, ja så var det nu simpelthen nødvendigt at luge med absolut hård hånd.

Og det blev så gjort henover en aften, og endte op med mindst 8 kg klæder, til kompostering i en af tøjcontainerne fra Kirkens Korshær. Ahhh hvor befriende 🙂

Langsomt og stille lander jeg mig og falder ind i koloniens og det hjemliges rytme. Og det er meget godt, for så kan jeg få hul på noget af alt det praktiske som også ligger og venter. Nemlig afrapportering og regnskab til firmaet for vinterens sæson på Borneo. For slet ikke at tale om den hilsen som skal sendes rundt til hele den sidste gruppe, med tak for herlig rundrejse.

Det er sjovt som man kan blive ved med at møde mennesker. Jeg mener, man har de her grupper gennem tiden, og nogle af dem skiller sig bare ud. Det er klart at jo længere tid  man rejser, des flere af disse ‘specielle’ grupper vil man støde på -og man bliver bare så glad hver gang det sker.

For det gør den hele forskel på sådan en tur -gæsternes ageren hinanden imellem. Det er deres indsats og fortjeneste, og når det gøres godt, så er det ægte konge at være afsted på rejse. Og sådan var det med gruppen i marts, Paul og Hønsene, Konerne, Familien og Rygerne, som iøvrigt inkluderede Ziggy -men det er en helt anden historie.

Den skrives en anden dag, den må I have til gode. For nu kommer Kathleen og vi skal ud og smide rundt med lidt jord og lidt plantemateriale derude i den lunefulde april sol. Det er påskesøndag, det er solskin i DK, og livet er absolut ikke det værste man har.

 

 


Tags: , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters