Metropol i natlys

Så er jeg tilbage i metropolen og byhektikken vælter ind over mig fra alle sider; back in kicking Singapore.

Kontraster der forslår!

Det var med dybt blødende hjerte jeg forlod det lille paradis på Langkawi, de skønne oplevelser og den tilbagelænede stemning der.

Ingen tvivl om at dét indtryk jeg der fik, vil være i mit inderste meget længe. Det strejfede mig faktisk at sige fra og stoppe op -for at blive. Ja det er jo altså ikke fordi jeg ikke har stået med den fornemmelse før, når jeg rejser rundt.

Men Langkawi var nu noget ganske særligt, den her ro, fornemmelsen af masser af god tid, de smukke omgivelser og mødet med de dejlige mennesker præsenterede en livsindstilling og -filosofi, som gik rent ind hos mig.

Idyl på Pantai Tengah

Som ham den lokale jeg snakkede med en aften da jeg sad på Sheela’s restaurant, som brugte sin tid på at udforme en hjemmeside om historien bagom Langkawi, myter og legender.

Han var helt enig i min betragtning af at folk her virkede som om de havde mere tid og i det hele taget var mere afslappede, og mente simpelthen at det var fordi man her levede det simple liv, uden de store behov og fordringer.

Man har ganske enkelt ikke brug for så meget når natur og omgivelser velsigner én i dén grad, og ja så betyder det jo også noget at Langkawi er en toldfri ø, hvilket gør at forbrug og selve det at leve ikke er så dyrt som andre steder i Malaysia, og det i sig selv betyder selvfølgelig at man ikke har behov for at tjene så mange penge som vi oplever andre steder.

Willy og Sheela

Og som tyske Willy, som fortalte at han som et søgende menneske havde fundet sin lykke og sit guld på Langkawi, hvor han sammen med sin malay kone Sheela driver den hyggelige restaurant Sheela’s på 15. år.

Jeg var slet ikke i tvivl om deres livskvalitet og -glæde når de fx stolte fremviste bryllupsbilleder af deres nygifte voksne søn.

Mangen en hyggelig aften blev tilbragt på denne restaurant og i disse menneskers berigende selskab, og skulle du nå at komme der forbi før jeg, ja så må du endelig huske at hilse. Sheela’s restaurant finder du på sydvestspidsen af øen, på Pantai Tengah (Tengah-stranden)

Kuglefisk på stranden

Sommetider må man tage sine beslutninger og træffe sine valg, hvis man vil have tingene til at ske -og et langt stykke henad vejen vælger man nok selv sin lykke. Det hele handler om tilgang……..

Så jeg føler mig overbevist om at jeg vil komme tilbage til Langkawi, og atter vandre på øde strande i så total fred og ro -og med en indre fornemmelse af dyb lykke. Jeg tror helt sikkert på at mange flere ualmindeligt smukke solnedgange over Andamanerhavet venter mig.

Så det er egentlig ikke bye-bye Langkawi -men blot et ‘på gensyn’.

Solnedgang over Pantai Tengah

Men lige nu kalder en helt anden virkelighed. En ny gruppe er ankommet her til morgen og program og planlægning er i fuldt sving -men jeg har del i en fremtid, og for dén har jeg netop plantet et træ ;o)

Jeg håber at I allesammen har det godt derhjemme, og nyder det danske forår.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer til "Bye-bye Langkawi"

 1. K1mZ3 siger:

  Jeg kommer til at tænke på den gamle Everly Brothers sang…

  Bye bye love
  Bye bye happiness
  Hello loneliness
  I think I’m gonna cry-y …
  http://www.geocities.com/merry.....yeLove.htm

  Når Langkawi engang bli’r brofast med Danmark, så skal jeg helt klart derover. Kuglefisk på stranden … hvor blæreeksotisk kan det lige bli’e 😮

  Kærlig hilsen Kim

 2. PH siger:

  J’men for pokker, på Langkawi kunne jeg leve og bo -indtil noget nyt sker ;o)

  Åh KimZe jeg elsker udtrykket: blæreeksotisk -haha, det er lige præcis derfor du er min bedste ven!

  Jeg bygger sgu den bro, og så kommer du bare -deal?!

  Smil fra
  PH

 3. Zigzag siger:

  Efter at pumpen i septictanken funker igen er der en grund mindre til at hænge ud forever på diverse exotiske paradisøer. Og som bonus må man smide paperet i kummen,noget der vil tage dig sikkert flere ruller om at skifte vane.
  Bortset fra den slags luxus står folk i kø her for at hjælpe dig med at polere Bellisvej 3 op til højglans en solskinsweekend i mai.
  Nyd den resterende tid og husk at paradiset er der hvor du hænger din stråhat.
  Og vi regner med at du tager solen med herop-tralala.

 4. Tille siger:

  Hej Mor.
  Jeg kan slet ikke få en sms igennem, ikke til nogen af dine 3 numre, så nu bliver det til en ‘kommentar’ her 🙂

  Jeg har fået lov til at få fri d.1 maj og jeg kommer selvfølgelig og henter dig i lufthavnen. Jeg regner med at du lige sender mig en sms eller mail med helt præcist tidspunkt du lander så jeg kan time det med tog osv 🙂
  Glæder mig til du kommer hjem og håber du vil være her hele weekenden når du først er her.

  Kys og knus

 5. K1mZ3 siger:

  1. maj er Kristi Himmelfartsdag, der “får” man da ikke fri, der “har” man fri.
  Men hva’ ved jeg…

 6. PH siger:

  Hey Haas

  Glæder mig til gensyn med dig og BellisWorlden.
  Og ser frem til en god gammeldags arbejdsweekend i haven, med efterfølgende hyggegrill -gå du bare i gang med at arrangere ;o)

  Smil fra
  PH

 7. PH siger:

  Hey Trutti

  Lander i Kbh torsdag d. 1. maj kl 7.50.
  Det er Singapore Airlines og fly-nr er SQ352, så må du tjekke op på hvor det er du møder mig. Jeg glæder mig SÅ meget til at se dig.
  Så skal vi i Fælledparken og svinge de røde faner -og mindes da du første gang blev luftet der, godt én måned gammel, en første maj i 1987.
  My God, hvor tiden dog går…..

  Kys fra din gamle
  Mor

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kratom masters